Nieuws

Juf Sandra viert 25-jarig jubileum op CBS de Hoeksteen in
Nieuwlande

Als je al 25 jaar op dezelfde basisschool werkt, mag dat gevierd worden. Op dinsdag 8 maart werd juf Sandra van CBS de Hoeksteen in Nieuwlande dan ook uitgebreid in het zonnetje gezet.

Image
(foto: André Weima voor de Hoogeveensche Courant)

Een heus piratenfeest

De feestdag stond in het teken van piraten. Niet toevallig, want in haar vrije tijd is juf Sandra vaak op het water te vinden met haar eigen bootje. De jongste leerlingen konden ’s ochtends genieten van een voorstelling van Poppentheater Jinky’s mikmak. De bovenbouwgroepen maakten zelf een voorstelling over ‘piraat Sandra’ die ze ’s middags opvoerden voor de jubilaris en haar gezin. Tijdens deze voorstelling kwamen leuke anekdotes over de juf voorbij. Natuurlijk waren de Hoeksteenpiraten de hele dag druk met allerlei feestactiviteiten en werd er tijdens de lunch een piratenmaal gegeten. Dat hoort erbij op een heus piratenfeest.

Een lieve juf die altijd voor je klaarstaat

Als er één ding duidelijk werd tijdens deze feestelijke dag, is het dat juf Sandra erg geliefd is op school. Directeur Hans Salomons vertelt: “Bij de leerlingen staat ze erom bekend dat ze altijd even tijd maakt als er dingen spelen. Of het nu gedoe is tussen een groepje meiden of een leerling die even niet lekker in z’n vel zit, Sandra staat altijd voor ze klaar.” Dat bleek ook wel Pagina 2 van 1 uit het lied dat de kinderen voor haar ingestudeerd hebben: “Juf Sandra, ik weet dat er heel veel juffen zijn, maar niet een is er toch zo geweldig als jij. Heb je soms een klein probleem, of groot, ga dan meteen naar juf Sandra, want zij maakt altijd tijd.”

Als kind al op De Hoeksteen

Dit schooljaar is Sandra Pastoor leerkracht van groep 3/4 én intern begeleider. Maar in de afgelopen 25 jaar heeft ze aan alle groepen wel lesgegeven. En de Hoeksteen is eigenlijk al veel langer ‘haar school’, want ze is er zelf ook leerling geweest als kind. Ze heeft zelfs bij haar collega Roelof Schonewille in de klas gezeten. Toen Sandra’s loopbaan begon, was de Hoeksteen nog een eenpitter. Tegenwoordig valt de school, net als de andere christelijke basisscholen in Hoogeveen, onder het bestuur van PricoH. Bestuurder Gerard Janze kwam dan ook nog even langs om Sandra te feliciteren en te bedanken voor haar enorme inzet.

Blije juf

Wat ‘piraat Sandra’ zelf van deze feestelijke dag vond? Ze was onder de indruk van alle creatieve activiteiten die de leerlingen en het team in het geheim voor haar georganiseerd hadden. Grote kans dus dat ook Sandra’s volgende onderwijsjubileum gewoon op ‘haar Hoeksteen’ gevierd gaat worden.